torsdag 2 oktober 2014

Utflykt

Igår var vi på liten utflykt i trakterna kring Siljan. Vi åkte mot Rättvik och fortsatte till Leksand. I Leksand stannade vi till i en by som heter Insjön där första butiken för Claes Ohlsson öppnades en gång i tiden och har nu en outlet för sina varor. Nu köpte vi inget mer än en fleecefilt, men vet man med sig att man behöver nåt så kan ju ett besök där vara värt besväret :)
På väg från Insjön stannade vi till vid Leksansknäckes fabriksförsäljning där det blev en STOR låda knäckebröd inköpt så nu har vi knäckebröd i flera månader känns det som :) Vi bestämde oss för att återvända till Rättvik på lördag då det ska vara marknad där och det är ju ett utmärkt tillfälle att lära känna staden! På vägen ut från Rättvik passerade vi skylten till Dalhalla och bestämde oss för att kolla hur det ser ut. Det är ju stängt nu på hösten och de dagliga visningarna av anläggningen är bara på somrarna så vi kom bara till parkeringarna utanför. De har ett rejält plank byggt runt hela stället så det var svårt att se nåt. Men vi tog med hundarna och gick längs med planket och efter en bit fanns det några stenar och rötter att stå på så jag kunde nå över med kameran och få någon bild och därmed se lite hur det ser ut :) Daniel kunde ta sig upp på den ena roten så han kunde se lite mer än jag :) Så nu kan vi åtminstone säga att vi varit i Dalhalla!
Vi har haft otroligt bra väder de senaste dagarna och har tagit rejäla promenader med hundarna både morgon och kväll och höstluften fyller mig och jag njuter! Inatt har det däremot regnat rejält, men vi har sluppit att få det på oss under dagen. Strax är det dags för ytterligare promenad och jag hoppas regnet lyser med sin frånvaro även fortsättningsvis :)

Kram Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar